伊莉討論區

標題: 日本電視台擺大烏龍 SKE被當師妹組合欅坂46 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-5-7 12:53 PM     標題: 日本電視台擺大烏龍 SKE被當師妹組合欅坂46

日本全新女子組合欅坂46,挾住乃木坂46師妹嘅威勢,上個月推出首張單曲《沉默的大多數》,結果首周大賣逾26.2萬張,登上oricon銷量榜冠軍,仲創咗女子組合出道單曲最高銷量紀錄。其實佢哋都係同AKB集團各組合一樣,由老闆秋元康監製,不過欅坂46張單曲比近期推出單曲嘅SKE48同NMB48銷量更好,可以話威過師姐。

今晚日本朝日電視台播放嘅音樂節目《Music Station》,SKE就會係其中一隊演出隊伍,不過,喺電視台預告時,朝日台竟然擺大烏龍,SKE張相竟然放錯咗欅坂46嘅照片!雖然以前SKE都有件歌衫係差不多顏色同款色,但近日欅坂46呢張宣傳照成日出現,咁都搞錯就真係有啲離奇,當然亦令到SKE粉絲唔高興啦。不過,電視台亦好快作出更正,之後啲預告都冇錯到。

心得:又一隊新的女子組合,難道樂迷不會厭倦嗎?

[attach]114195256[/attach][attach]114195258[/attach][attach]114195259[/attach][attach]114195262[/attach][attach]114195263[/attach][attach]114195257[/attach][attach]114195260[/attach][attach]114195261[/attach]

作者: bb8400    時間: 2016-5-7 02:05 PM

太多叫"48"的女子團體,都搞不清楚.
作者: bingoli    時間: 2016-5-7 03:45 PM

只有我覺得最後一張全部人的樣子一樣?
作者: a5720104    時間: 2016-5-7 05:41 PM

組這麼多類似的女子團體
連總製作人都不一定能認得出來
也難怪電視台會不小心搞錯
作者: weck09    時間: 2016-8-21 11:44 PM

bb8400 發表於 2016-5-7 02:05 PM
太多叫"48"的女子團體,都搞不清楚.

人家明明是46系的
作者: 1688mdc    時間: 2016-8-22 10:52 PM

這次專輯服裝顏色樣式差這麼多....負責的士大夫是嚴重恍神嗎

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www30.eyny.com/) Powered by Discuz!